vrijdag 19 februari 2016

Restjes ideeën

Alweer bijna een jaar geleden maakte ik deze leuke vlinders van restjes stof.


Deze maakte ik aan de hand van een handige tutorial. Klik hier om naar mijn artikel te gaan en klik hier voor de tutorial.


Ondertussen is mijn 'verzameling' restjes niet bepaald kleiner geworden. Dus ik blijf op zoek naar leuke ideeën om die restjes toch nog nuttig te maken.
In dit artikel een aantal leuke ideeën op een rijtje.


Maak bijvoorbeeld een leuke ketting met wat restjes stof. Wat een leuk idee!

Bron: http://www.stayathomeartist.com/2011/04/guest-tutorial-pom-pom-necklace.html

Gebruik dit idee voor een subtiele, lieve ketting of juist een grote 'statementketting'. Klik hier om naar de tutorial te gaan.


Voor de allerkleinsten onder ons maak je dit leuke kleurenboekje. Lekker zacht. En met allerlei mooie kleuren om te bekijken.

Bron: http://homegrownhappy.blogspot.nl/2009/10/babys-soft-book-of-colors.html

Voor een extraatje maak je een aantal pagina's met knisperpapier aan de binnenkant. Leuk effect en die kleine zal het vast kunnen waarderen. Klik hier om naar de tutorial te gaan.


Of maak deze leuke magneten van restjes stof. Ontzettend leuk! En eigenlijk zo simpel. Pas de kleuren en printjes aan op je doel. Lekker stoere stoffen voor op de kinderkamer, meidenstofjes voor het 'meisjes-meisje' en mooie, hippe stoffen voor in jouw woonkamer.

Bron: http://andreasnotebook.com/diy-fabric-scrap-magnet-tutorial/

Klik hier om naar de tutorial te gaan.


Om cadeautjes of leuke post helemaal af te maken plak je hier je zelfgemaakte postzegels op. Natuurlijk van restjes stof!

Bron: http://nanacompany.typepad.com/nanacompany/2013/08/-airmail.html

Ook leuk voor de kids. Of om samen met de kids te maken. Klik hier om naar de tutorial te gaan.


Heb jij al een idee wat je met jouw restjes stof gaat doen? Klik hier om naar mijn Pinterest bord 'Fabric Scraps' te gaan voor nog meer leuke ideeën om met jouw restjes stof aan de slag te gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten