vrijdag 11 december 2015

Kerst ideeën

Sinterklaas is net uitgezwaaid en het volgende feest staat alweer voor de deur. Of eigenlijk... aankomende zondag is het alweer de 3e advent. Dus het is bijna Kerst!

Maak jij je huis dit jaar ook weer wat gezelliger voor de Kerst?
Bekijk de volgende ideeën ook eens en ga zelf lekker aan de slag om wat leuks te maken voor in huis. Of misschien wel om cadeau te geven dit jaar!

Met deze donkere dagen vind ik het altijd heel gezellig om veel kleine lichtjes en kaarsjes aan te hebben in huis. Deze ster is een leuk voorbeeld om zelf mee aan de slag te gaan.
Of misschien heb jij nog wel iets anders leuks in je woonkamer staan. Bijvoorbeeld een huisje of houten letters waar je ook leuk lampjes overheen kunt draperen.

Bron: http://www.dumpaday.com/wp-content/uploads/2012/12/wooden-star-christmas-crafts.jpg

Of maak deze leuke kerstboompjes. Hier vind je het patroon. En ga zelf aan de slag!
Een leuk en klein karweitje voor deze Kerst. En misschien zelfs leuk om samen met iemand te gaan doen. Wees creatief met de kleuren, zodat ze mooi bij je interieur en andere kerstspullen passen.

Bron: http://www.ravelry.com/patterns/library/christmas-decoration

Het volgende idee is een leuke voor de 'bewaarders' en 'hergebruikers' onder ons. Maak een leuke hanger voor aan de muur om waxinelichtjes in te doen. De beschrijving is in het buitenlands, maar de foto's zijn zo duidelijk dat het ook zonder de beschrijving wel moet lukken. Klik hier om naar de beschrijving toe te gaan.
Voor de veiligheid zou ik er misschien waxinelampjes in doen. Deze heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Maar dat is natuurlijk aan jou!
Gebruik je wel echte waxinelichtjes? Probeer ze dan eens te beplakken met gekleurd tape. Dan ziet het geheel er nog gezelliger uit!

Bron: http://kiflieslevendula.blogspot.fr/2011/11/hangulatvilagitas-konzervdobozokbol.html

En omdat ik zelf toch het meest dol ben op stof nog een leuk idee om te maken met vilt. Leuke kerstboompjes om neer te zetten in huis. Ook deze kun je natuurlijk in elke kleur maken die jij mooi vind. En ook de 'stam' kun je bijvoorbeeld verven zodat de hele kerstboom een andere look krijgt.
Klik hier om naar de beschrijving toe te gaan.

Bron: http://www.thecraftedsparrow.com/2012/11/felt-pine-trees.html

Ga voor nog meer ideeën naar mijn Pinterest bord met Kerst ideeën.

Volgende week nog meer leuke ideeën, maar dan gaan we alleen aan de slag met naald en draad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten