vrijdag 12 augustus 2016

Een kleine hobbyplek opgeruimd houden!


Twee weken terug schreef ik al over mijn 'droomhobbykamer'. Dromen is natuurlijk heerlijk! Maar ja, voorlopig blijft het toch echt alleen bij dromen wat mijn 'droomhobbykamer' betreft. Bekijk hier het artikel nog eens als jij nog eventjes weg wilt dromen. :)

En nu over mijn kleine-maar-fijne hobbyplek!
Wij hebben een 'studeer-/hobbykamer'. Maar om heel eerlijk te zijn is dit in het afgelopen jaar meer een tweede zolder geworden.
Een rommelzolder dan wel te verstaan... :)
Tijdens mijn zwangerschap heb ik niet veel achter de naaimachine kunnen zitten. En voor de enkele keer dat ik dit wel kon heeft mijn man de naaimachine beneden neer gezet. Op de eettafel!
En daar staat mijn naaimachine nu eigenlijk nog steeds. Niet alleen omdat de hobbykamer nog steeds moet worden opgeruimd. Maar vooral, omdat het nu met die kleine wel zo gemakkelijk is. Hij lekker in de box bijvoorbeeld. Kan ik eventjes achter de naaimachine kruipen! Kunnen we elkaar gewoon horen en zien. Wel zo gezellig!

Het is natuurlijk de bedoeling om mijn 'hoekje' op de eettafel wel netjes en opgeruimd te houden. Maar, eerlijk is eerlijk, dit lukt mij niet altijd even goed! Bij mij komt dit vooral doordat ik graag met meerdere projecten tegelijkertijd bezig ben. Daardoor heb ik nu eenmaal meer spullen nodig! (Best een goed excuus, al zeg ik het zelf... hihi)

Ik bedenk wel erg graag hoe het allemaal moet. En hier probeer ik mij ook zo goed mogelijk aan te houden. :)
Mijn tips om een kleine hobbyplek zo opgeruimd mogelijk te houden:

 • Neem een (leuke) mand of bak en doe hier je lopende projecten in. Kies bijvoorbeeld een mand die ook nog eens mooi past in jouw woonkamer.
  Ziet er ook nog eens gezellig uit!
 • En voor de spullen die je iedere keer nodig hebt zorg je voor nog een mooie mand of bijvoorbeeld een laatje of plank van een kastje in de buurt. Zodat je deze altijd bij de hand hebt.
 • Mocht het lukken, investeer dan een keer in mooie opbergspullen. Denk aan de manden of bakken. Maar bijvoorbeeld ook aan kleine mandjes en bakjes. Kies deze allemaal in dezelfde stijl en zorg dat dit bij het interieur van je woonkamer past. Zo hoeven hobbyspullen helemaal niet te misstaan in je woonkamer! Is dit niet handig voor jouw hobbyspullen, omdat je bijvoorbeeld heel veel met kleine kraaltjes doet? Zet ze dan in een afgesloten kast of laatje. Niemand die het ziet!
 • Als je aan de slag bent, zorg dan voor een plekje waar je het afval kunt laten. Denk aan draadjes, restjes stof of lint e.d. Neem hiervoor bijvoorbeeld een bakje, schaaltje of deksel van een doosje.
  Ik gebruik zelf voor veel dingen kartonnen doosjes om ze in op te bergen. Dan neem ik hier bijvoorbeeld een dekseltje van als afvalplekje. Of ik pak een schaaltje uit de keuken.
  Ben je klaar? Even leegmaken in de prullenbak en het is opgeruimd.
 • Misschien voor de hand liggend, maar oh-zo-belangrijk!! Ruim je spullen elke keer weer op als je stopt. En leg ze ook waar ze horen. Zo kun je de volgende keer dat je aan de slag gaat alles gemakkelijk weer terug vinden. Des te eerder zit jij weer lekker te hobbyen op jouw plekje!

Wat zijn jouw tips en geheimen voor een opgeruimde (kleine) hobbyplek?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten